Επιβεβαίωση κάλυψης του περιστατικού κατά την εισαγωγή

  • Date: 22 Feb 2016
  • Author:
  • Comments: (0)
  • Categories: News

Με επιβεβαίωση κάλυψης του περιστατικού κατά την εισαγωγή ως και του ποσοστού κάλυψης που παρέχεται προς αποφυγή έκδοσης φορολογικών παραστατικών σε περιπτώσεις μη αποδοχής της εισαγωγής από τις εταιρείες , δεσμεύτηκαν οι ασφαλιστικές που συναντήθηκαν με τον ΙΣΑ. Η απόφαση αφορά χρόνια περιστατικά και προγραμματισμένες επεμβάσεις και θα γίνεται με τη συναίνεση του ασθενούς.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι της ΕΑΕΕ,,της ΝΝ Hellas , της ΑΧΑ, της MEDNET, της AGROTIKI, της ΜΙΝΕΤΤΑ και της GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ  του ΙΣΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους όσον αφορά την μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των ιατρικών αμοιβών η οποία σε μερικές περιπτώσεις υπερβαίνει το ένα έτος ενώ η φορολογική αντιμετώπιση των ιατρών που τους επιβάλλει την έκδοση φορολογικών παραστατικών μετά την ιατρική πράξη και όχι μετά την εξόφληση των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργεί φορολογική αδικία χωρίς προηγούμενο δηλαδή φορολογούνται Έλληνες πολίτες για χρήματα που δεν έχουν ακόμα εισπράξει ή και δεν θα εισπράξουν ποτέ αν το περιστατικό δεν καλυφθεί.

Μετά από μακρά συζήτηση οι ασφαλιστικές εταιρείες συμφώνησαν στην ανάγκη τριμερούς συνάντησης με συμμετοχή και των εκπροσώπων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων τα οποία φέρουν μεγάλη ευθύνη ως προς την απόδοση των ιατρικών αμοιβών με μεγάλη καθυστέρηση. Μικτή επιτροπή με εκπροσώπους των ιατρικών επιστημονικών ενώσεων και του ΙΣΑ θα επανακαθορίσει την βαρύτατα των ιατρικών πράξεων και ως εκ τούτου θα διαπραγματευτεί και τις ιδιαίτερα χαμηλές αποδιδόμενες ιατρικές αμοιβές.